Neden Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi

17.06.2020 1686

17-06-2020

                 Sevgili Aday Öğrencilerimiz;

                 Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi çok programlı bir lisedir. Yani okulumuzda hem Anadolu bölümü hem de Meslek bölümleri bulunmaktadır. Okulumuz Anadolu bölümünü tercih ederek ilginize göre sözel, sayısal ve eşit ağırlık bölümlerinden öğrenim hayatınıza devam edebilirsiniz. Eğer lise eğitim-öğretiminiz tamamlandığında bir de mesleğim olsun düşüncesine sahipseniz okulumuzda bulunan aşağıdaki Meslek alanlarını tercih edebilirsiniz.

                 Okulumuz Meslek Alanları
                       • Bilişim Teknolojileri Alanı
                       • Muhasebe ve Finansman Alanı
                       • Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı
                       • Gıda Teknolojileri Alanı
                       • Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı
   
                 Belirtilen meslek alanlarından ilginize göre tercih ederek bir an önce o meslek alanında eğitime başlayabilir liseden mezun olduğunuzda mesleğinizde donanımlı hale gelebilirsiniz. İsterseniz mezuniyetiniz sonrasında mesleğiniz ile alakalı bir iş yeri açabilirsiniz. İsterseniz mesleğinizle alakalı bir işletmede de çalışabilirsiniz. Meslek alanlarını tercih ederek lise öğreniminiz sonunda meslek sahibi olabilme şansınızı arttırmış olursunuz. 
                 
                Meslek bölümü okuyan öğrencilerimiz 11. ve 12. sınıfa geldiklerinde meslekleri ile alakalı dal eğitimleri görerek mesleklerinde uzmanlaşacaklardır.

                Yukarıda belirtilen Meslek alanlarında eğitim - öğretim gören öğrencilerimiz 12.sınıfa(lise son) geldiklerinde bir yıl boyunca okulumuz tarafından ayarlanan işletmelere gönderilmektedir. Öğrencilerimiz bu işletmelerde yaptıkları staj eğitimleri ile okulda öğrendiklerini meslek hayatına atılmadan önce uygulama fırsatı bulmaktadır. Böylece tam olarak iş hayatına hazır hale gelmektedirler. Bu staj eğitimi süresince öğrencilerimize her ay devletimizinde belli oranda katkısı ile işletmelerimiz ücret ödemektedir. 

                 Sevgili aday öğrencilerimiz yaşıtlarınızdan belki de onlarca adım önde olmak, bir an önce sevdiğiniz mesleğin içinde olarak en ince ayrıntılarına kadar o mesleği öğrenmek ve o mesleği yaparak hayatınızı sürdürmek istiyorsanız Meslek alanlarını tercih etmelisiniz.     

                 Sevgili aday öğrencilerimiz Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi ilçemizin köklü okullardan biridir ve ilçemizin uzak köylerinde ikamet eden öğrencilerimiz için pansiyon imkanına sahiptir. Donanımlı öğretmenlerimiz eksiksiz labaratuvarlara sahip meslek alanlarımızla sizleri lise eğitiminiz ve öğretiminiz için okulumuza bekliyoruz.     

Okul Program Türümüz -->
                 Çok Programlı Anadolu Lisesi

Eğitim - Öğretim Şeklimiz -->
                Normal(Tam Gün)

Öğrenci Türümüz -->
                Karma(Kız-Erkek)

Okulumuza Ulaşımımız -->
                Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.  İlçe merkezinde ikamet eden öğrencilerimiz yürüyerek okulumuza gelmektedir.
                Okulumuz taşımalı bir okuldur. Yani İlçemizin (köy) uzak mahallelerinde ikamet eden öğrencilerimiz devletimizin sunmuş olduğu öğrenci servisleri ile okulumuza gelmektedir.

İletişim Bilgilerimiz -->
                 
Sevgili aday öğrencimiz okul web sitemiz ile sizleri okulumuz ile alakalı ne kadar bilgilendirmeye çalışsakta daha detaylı bilgi almak için Kiraz ilçe merkezindeki okulumuzu ziyaret edebilir ya da Okul Tel: 02325723033  numaralı telefondan okulumuzu arayarak yetkili öğretmenimiz ile görüşebilirsiniz.