Muhasebe Ve Finansman Alanı

Muhasebe Ve Finansman Alanı

25.12.2017 1747

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

                 Sevgili aday öğrencilerimiz, dünyanın her yerinde işletmeler yaptıkları ticari işlemleri kayıt altında düzenli bir şekilde saklayacak muhasebecilere ihtiyaç duyarlar. Muhasebe ve Finansman Alanı bilgisayar üzerinde işletmelere ait tüm ticari iş ve işlemlerin nasıl düzenleneceğini, bir işletmenin sağlıklı çalışabilmesi için gelir ve giderlerin nasıl kontrol edilmesi gerektiğini sizlere kazandıracak alandır. Aşağıda alanımızın diğer tanımları ve alan içerisinde uzmanlaşacağınız dallar anlatılmaktadır.

              1. Muhasebe ve Finansman Alanının Tanımı: Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan bilgisayarlı muhasebe, dış ticaret ofis işlemleri, finans ve borsa hizmetleri dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren bir alandır.

              2. Muhasebe ve Finansman Alanının Amacı: Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan mesleklerde sektörlerin ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

                    3. Alana Ait Dal Programları:
                 Sevgili aday öğrencilerimiz,
bu alana geldiğinizde 9 ve 10. sınıfta alanın temel yeterlilik derslerini göreceksiniz. 11.sınıfta ise uzmanlaşmak istediğiniz aşağıdaki dallardan birinde uzmanlaşabilirsiniz. Okulumuzda aşağıdaki muhasebe ve finansman alanı dallarından sadece Bilgisayarlı Muhasebe dalı açıktır ve aktif olarak eğitim vermektedir. 

                          3.1. Bilgisayarlı Muhasebe:
Tanımı: Muhasebecilik mesleğinin gerektirdiği, ticari işletmelerin faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayarlı muhasebe elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

                          3.2. Dış Ticaret Ofis Hizmetleri:

                          3.3. Finans Ve Borsa Hizmetleri:


                    4. İstihdam Alanları:

Muhasebe ve Finansman alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
- Finans, muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurum/kuruluşlar,
- Muhasebe, muhasebe ve mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlikler,
- Şirket ve işletmelerin muhasebe birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

               5. İş Birliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar: Öğrenciler, programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri,istihdam imkânları ve planlama konularında, çevredeki üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, muhasebe büroları,vergi daireleri, sosyal güvenlik kuruluşları, belediyeler, İl Özel İdareler Genel Sekreterliği, ticaret ve sanayi odaları, İŞKUR, meslek odaları, ilgili bakanlıklar, SPK,KOBİ, büyük ölçekli diğer firmalar ve meslek elemanları ile iş birliği yapılarak yönlendirilir.