Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı

Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı

ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

         Elektrik Elektronik Teknolojisinde; elektriği üretme, işletme, dağıtma ve onu en iyi    şekilde emniyetle kullanmak için gerekli olan bilgi ve beceriler kazandırılır. Bölümümüz atölyesinde aydınlatma ve priz tesisatları, elektronik devre uygulamaları,  elektronik devre yapımı uygulamaları yapılmakla beraber sınıfta teorik konular beraber yürütülmektedir.Ayrıca el becerilerinin geliştirilmesi amacıyla da yapılan çeşitli devrelerin,elektronik malzeme sembollerinin çizimi yapılmaktadır nihayetinde verilen herhangi basit bir parçanın perspektifinin çıkartılması sağlanıp öğrencinin algısının geliştirilmesi hedef alınmaktadır,bu şekilde kendini geliştirmekle ileri düzey çizimler yapıp gelecekte Sanayi veya Özel sektörde iş bulma imkanı artmaktadır.  

11.02.2018 1803

Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

Dal mezunlarının gördükleri meslek derslerinde öğrendikleri bilgiler Türkiye'nin her yerinde iş bulmaları ve çalışmalarını sağlayabilecek konulardır ve Elektrik-elektronik teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ile bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

             Bu bölümü bitirenler ; kamu ve özel sektör kuruluşlarının elektrik-elektronikle ilgili kısımlarında çalışabilirler. Ayrıca unutmayınız ki Sanayi kuruluşlarının hepsinin elektrikli makineleri için en az 1 tane elektrik elektronik teknisyenine ihtiyacı vardır veya  İsterlerse kendilerine ait işyeri açabilirler.   


Okulumuz Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı Mezunları
            Alanımızdan mezun olan öğrencilerimiz Kiraz ilçemizde kendi iş yerlerini açtıkları gibi yanlarında yine mezun öğrencilerimiz çalışmaktadır.  
               •Doğan Elektrik - İşletme Sahibi Hasan DOĞAN okulumuzdan mezun olmuş; işletmesinde Eray KAYGISIZ, Okan ÇOBAN, Onur EKE, Turay DERİN isimli öğrencilerimizi çalıştırmaktadır.
               •Ege Elektrik - İşletme Sahibi Kenan Simav işletmesinde Ahmet BOZKURT, Süleyman DEMİRER isimli mezun öğrencilerimiz çalışmaktadır. 
               •Aydın Elektrik- İşletme Sahibi Oğuz GİRGİN işletmesinde; İbrahim SEZGİN , Erdem ŞAHİN isimli mezun öğrencilerimiz çalışmaktadır.
               •Yine Kiraz ilçemizdeki GDZ ELEKTRİK işletmesinde de mezun öğrencilerimiz çalışmaktadır.  Alanımızdan mezun olan öğrencilerimiz kendi alanlarında meslek sahibi olabilmekte ve hayatlarını meslekleri üzerinden kurabilmektedirler.  


  Bölümümüz Öğrencilerinin Yapabileceklerinden bazıları

- DC ve AC devre çözümlerini yapmak.
- Lehimleme ve güç kaynağı ile ilgili işlemleri yapmak.
- Bilgisayar kullanmak.
- DC ve AC devre çözümlerini yapmak.
- Lehimleme ve güç kaynağı ile ilgili işlemleri yapmak.
- Analog, dijital devre elemanları ve mikro denetleyici işlemleri yapmak.
- Meslekî çizimleri yapmak ve okumak.
- Mikrodenetleyicili sistemleri kullanmak.
- Seslendirme sistemini kurmak.
- Analog devre elemanlarını seçmek.
- Hassas lehimleme ve güç kaynağı işlemlerini yapmak.
- Bilgisayar ortamındaki işlemleri yapmak.
- Elektronik sistemlerin arızasını tespit etmek.
- Sistemlerin arızalarını gidermek.
- Dijital elektronik devreleri kurmak.
- Mikrodenetleyici ile devre dizayn edip sistemi çalıştırmak.

 ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI DALLARI

1

Bobinaj

2

Büro Makineleri Teknik Servisi

3

Elektrik Tesisatları ve Pano Monitörlüğü

4

Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi

5

Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım

6

Endüstriyel Bakım Onarım

7

Görüntü ve Ses Sistemleri

8

Güvenlik Sistemleri

9

Haberleşme Sistemleri

10

Otomasyon Sistemleri

11

Yüksek Gerilim Sistemleri

 

Yukarıda belirtilen dallardan okulumuzda Kiraz ilçemizin şartlarına daha uygun olduğu için  Elektrik Tesisatları ve Panı Montörlüğü dalı aktif olarak bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda Yenilenebilir Enerji Laboratuarları bulunmakta ve gerektiğinde eğitimi verilmektedir.

Alanımızdan Mezun Olan ve Alanımızda Staj Yapan Öğrencilerimizin Çalışmaları

29-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-202029-06-2020