Bilişim Teknolojileri Alanı

02.11.2016 2554

Sevgili aday öğrencilerimiz;

Bilişim Teknolojileri alanı  yeni öğretim programı kapsamında alan içerisinde öğrencilerimiz temel alan derslerini aldıktan sonra uzmanlaşmak istedikleri aşağıdaki dallardan birini seçmektedirler.

· Yazılım Geliştirme Dalı
                      · Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik Dalı

belirtilen bu uzmanlık dallarından okulumuzda Yazılım Geliştirme Dalı bulunmaktadır.

Sevgili aday öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri Alanını seçtiğinizde alan ile ilgili eğitim ve öğretime 9.sınıf itibarıyla başlamaktasınız. Yani 9.sınıftan itibaren genel kültür derslerinin yanına aşağıda belirtilen Bilişim Teknolojileri Alanı meslek dersleri de olacaktır.

Bilişim Teknolojileri Alanı 9.Sınıfında

• Programlama Temelleri
  • Bilişim Tekolojilerinin Temelleri
  • Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları
  • Mesleki Gelişim Atölyesi

Bilişim Teknolojileri Alanı 10.Sınıfında

• Nesne Tabanlı Programlama
  • Robotik Kodlama

Bilişim Teknolojileri Alanı 11.Sınıfında

• Web Tabanlı Uygulama Geliştirme
  • Grafik Canlandırma
  • Mobil Uygulamalar
  • Toplam 9 saat genel kültür ya da meslek dersi seçimi(Öğrenci tercihlerine bağlı olarak değişir)

Bilişim Teknolojileri Alanı 12.Sınıfında

• İşletmelerde meslek eğitimi(staj çalışması)
  • Toplam 7 saat meslek dersi seçimi(Öğrenci tercihlerine bağlı olarak değişir)

Bilişim Teknolojileri Alanı 12.Sınıfında

• Üniversite sınavı için hazırlanmak isteyen öğrencilerimiz isterlerse sadece 12.sınıfta AKADEMİK DESTEK PROGRAMINI seçebilirler. Bu porgram seçildiğinde Öğrenciler staja gitmezler AKADEMİK DESTEK PROGRAMI kapsamında 31 saatlik öğrencilerin seçeceği -Sayısal Paket- Sözel Paket-Eşit Ağırlık Paketi- derslerinden oluşur.

27-01-201922-10-2019